De fiecare data cand ma gandesc la sau imi compun tinutele de festival, nu stiu de ce, dar pornesc de la preferatele cizme de cowboy. Posibil sa asociez ideea de festival cu o activitate campeneasca sau este vorba pur si simplu despre o obsesie personala in ceea ce priveste aceste incaltari uber cool si super versatile.

Dar nu despre cizme voiam sa va vorbesc, ci despre rochia de festival. Nu este vorba despre o specie vestimentara anume, care necesita o investitie suplimentara, ci despre orice rochie vaporoasa, scurta, medie, lunga, care, cu accesorizarea asumata, isi schimba radical look-ul. Desigur, daca din intamplare se nimereste sa gasiti in garderoba o piesa cu imprimeu floral sau cu pene, franjuri, insertii din jeans, asimetrii, cu influente etno, este mai mult decat minunat.

In viziunea mea, rochia de festival este midi sau lunga. Prefer lunga pentru ca imi permite sa ma joc cu ea atunci cand dansez, cand ma asez sau cand ma misc. Fie ca e cald sau frig, zi sau seara, rochia lunga works every time. Palaria nu lipseste niciodata, facand parte din aceeasi clasa de obsesii cu cizmele de cowboy. Cercei lungi, impopotonati sau deloc. Nu recomand jumatatile de masura.

Rochie Smaranda Almasan

Instagram: @hypewit

Proiect realizat in colaborare cu Molecule F Concept Store, Promenada Mall

Photos: Sergiu Machidon (TheHypeHunter)