Proudly Powered by Romanian Designers
Proudly Powered by Romanian Designers
Click Here

Steaua fara nume

  • Steaua fara nume
  • Steaua fara nume
  • Steaua fara nume

Carnet "Steaua fara nume" are ca inspiratie piesa de teatru cu acelasi nume scrisa de dramaturgul Mihail Sebastian in anul 1943, in toiul celui de-al doilea razboi mondial. Comedia in trei acte a avut premiara pe 1 martie 1944, la Teatru Alhambra din Bucuresti, semnata sub pseudonimul Victor Mincu. Ulterior piesa s-a jucat la Teatrul Comedia, asa cum reiese din insemnarile lui Sebastian din jurnalul sau."...Am vazut aseara Steaua fara nume. Ce admirabila sala de teatru Comedia! La Alhambra totul sepierdea intr-un imens hambar. Dincoace, toata sala e ca o mununata cutie de rezonanta. O surpriza, Tantzi Cocea...un amestec de frivolitate si emotie, care se apropie mult de Mona mea..." nota Sebastian, intr-o dimineata de sambata , 19 august 1944, "sub alarma"

Colajul de pe coperta a carnetului este o "intalnire stelara" intre Sebastian si prietenii sai, artistii Margareta Sterian si Victor Brauner, exponenti ai avangardei romanesti. Sterian si Brauner s-au pictat reciproc in anul 1930, iar portretul peste care am intervenit pentru coperta, aflat in Galeria de Arta Romanesca Moderna de la MNAR, se numeste "Fata si floarea".

Margareta Sterian i-a desenat lui Mihail Sebastian coperta cartii " De doua mii de ani". Sterian este ultima persoana cunoscuta cu care Sebastian s-a intalnit intamplator pe strada pe 29 mai 1945, cu trei ore inaintea fatalului accident de masina in care si-a pierdut viata.

Va invit sa priviti stelele, in orice anotimp.

55 lei

Detalii

  • Alte informatii: 378 de pagini
Cod produs: CVD_20 | Livrare: maximum 3 zile lucratoare
Different by choice. Unique by selection. Driven by authenticity.