Proudly Powered by Romanian Designers
Proudly Powered by Romanian Designers

Maia Ratiu

Maia Ratiu este absolventa a UNIVERSITATII DE ARTA SI DESIGN CLUJ NAPOCA, promotia 2010. După un scurt internship la Jolidon și Prelude, am hotărât că e momentul ca Maia să-și găsească propriul drum în industria fahsion. Astfel, în 2012 a pășit în lumea modei un brand nou, revigorant, cu motive moderne și texturi îndrăznețe. În 2015, în cadrul Feeric Fashion Week, o colecție impresionantă pășea deja peste granițele României. Rochii inspirate din ținutele grecești, din mătase, cu tăieturi fine și cu personalitate unică, s-au remarcat. Astfel, colecția Maia Rațiu avea să viziteze în același an Parisul, la invitația casei de producție Oxfort Fashion Studio. 

Extinderea brandului Maia Rațiu începea deja să capete amploare în afara României. Tocmai de aceea, revistele de specialitate și buyerii internaționali nu au trecut cu vederea aceste apariții. În 2015 Maia Rațiu apare într-un editorial în revista pariziană de specialitate, Trends Prive. 

Fiecare piesă Maia Rațiu s-a evidențiat mereu prin tehnicile de croi și standardele de calitate superioară. Toate colecțiile sunt realizate în România, în atelierele de specialitate din Cluj și din Maramureș. Pentru realizarea unei rochii este nevoie de aproximativ 48 de ore în care 3 persoane își reunesc talentul, pasiunea pentru frumos și creativitatea pentru a croi adevărate piese de artă, articole de îmbrăcăminte unice din materiale 100% calitative: mătase naturală, bumbac și vascoză. Toate rochiile sunt realizate manual, încă de la etapa de tăiere a bazei, coasere la mașină și asamblare a pieselor de tipar și până la montarea fermoarului, plisarea manuală a mătasei și controlul tehnic de calitate.